Vaargebied

sloep daan krant

~ Vaarroutes vanuit Woerden

  Vertrek adres: Aan de kade tegen over Singel 64 -65,

Van hier uit kun je verschillende kanten op, zie de vaar suggesties hieronder

Dit is het begin en eindpunt. Je kunt zelf kiezen welke kant je op wilt.

In een halve dag kun je alle kanten op.

– Oudewater is vanuit Woerden ruim 2 uur varen tot de sluis. (er doorheen kan alleen op een hele dag varen ivm de tijd dat het duurt.)

– De vaarroute heen en weer  Montfoort (tot de sluis) is  ong 3 uur varen .Na 1,5 uur ben je bij de sluis. waar je evt. lopend de stad even in kan gaan.

De vaarroute heen en weer Harmelen (tot de sluis) is ruim 2 uur .Na ruim een uur ben je bij sluis. Naar het dorp is 10 min. wandelen. (Sluistijden zijn alleen op 10-12-15 en 17.uur ! en vaak zondags gesloten) 

kijk bij ” sluis en brugtijden”

Op de helft van de tijd, keer je gewoon weer om, zodat je alles eens van de andere kant kan gaan bekijken. 

Als je er een hele dag op uitgaat (8 uren) dan kun je ook nog kiezen uit verschillende ‘rondjes’ .

 

De sluis in Oudewater is nu zelf bediening, dus geen wachttijden meer!

– In Linschoten vaar je langs het terras van het Wapen van Linschoten, het is een aanrader, Vaar voorzichtig het is soms wat smal en houdt rekening met andere boten!
– Vlak voor Oudewater is  heetuin De Kwakel, waar je kunt genieten van een groot assortiment aan thee soorten *informeer wel eerst of het open is!

 

Vaarroute naar Harmelen

map2

Route Harmelen is een mooie route, heen en terug tot de sluis, is het ongeveer 3 uur varen. Na ongeveer 1,5 uur varen kom je net voor Harmelen aan, bij  sluis Haanwijk..
Er kan aangemeerd worden bij de sluis.  Je kan dan wandelen over het jaagpad, dan ben je in het centrum na ongeveer 10 minuten.   (evt. op vaste tijden kan de sluis ook open als je belt met de sluiswachter.  maar let op!  deze gaat pas na 2 uur wachten weer open!)

Ook een aanrader is, te wandelen naar “De Kievit: Tegenover de sluis, aan de Haanwijk kun je de Hollandse kade oplopen,  na 10 minuten wandelen kom je bij natuurgebied “de Kievit” waar oude dagloners huisjes staan, en waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan! De tuin, kruidentuin, de oude boomgaard en het wandelpad zijn vrij toegankelijk. De huisjes zijn open op bezoekersdagen en op afspraak. (houdt het netjes in de natuur ! we zijn zuinig op deze mooie plek ) Voor meer info wat daar mogelijk is zie de site www.dekievitharmelen.nl

Tussen Woerden en Harmelen in, net voor de spoorbrug in Harmelen “Terras aan het water” in een boomgaardje.  Daar kun je meestal wel wat drinken en bv een ijsje kopen.(na ruim 1 uur varen)

 

Vaarroute Nieuwkoopseplassen

xxx

 

 

Bijna 8 uur varen is het hele rondje, naar De Plassen toe is het  2 uur varen, dan ben je bij de sluis van Woerdense verlaat.

Tip daar is “Strand Zomer”!, Hier kun je aanleggen en een lekker bakkie doen op het terras, kinderen kunnen lekker spelen op het strand.

Vaarroute over Hekendorp

map3

Rondje Woerden-Nieuwerbrug-Hekendorp -Oudewater -Linschoten – Woerden via de Dubbele Wiericke deze route is zeker 8 uren varen,  (richting Nieuwerbrug en dan links onder de bediende spoorbrug door.

brug open :ma-za : open 10-17.00 uur      zo: 14.00-16.00 uur!!

 dus houdt hier rekening mee met de planning van je tocht.

1 Wapen van Linschoten

2 Theetuin de Kwakel

3 Restaurant Joja

4 Bij Hekendorp is ook een terras bij het water.

Je kan ook je vaartocht op sloepennetwerk.nl uitstippelen   De tijd dat daar aangegeven wordt klopt niet helemaal, is wat langer ivm max 6 km /uur ipv de aangegeven 7 km /u (zie boven)

<a href=”http://www.sloepennetwerk.nl/?lat=52.08281&lng=4.884361″ target=”_blank”>Plan uw route met Sloepennetwerk</a>

Belangrijk!

**Voor de bediening van de sluizen wordt een paar euro gevraagd door de sluiswachter.
**Er moet rekening gehouden worden met de sluis en brug openingstijden, sommige sluizen worden na    17.00 uur of 18.00 uur niet meer bediend! informeer even voor de openingstijden* De spoorbrug bij Nieuwerbrug-Hekendorp in het weekend alleen van 14-16.00 uur Let op dat je de goede route vaart welke geschikt is voor de te varen tijd!

**Ook tussen de middag wordt er pauze gehouden door sluiswachters, zorg dat je voor die tijd aanwezig bent anders moet je misschien een tijdje wachten…

** Als je van uit Woerden de Nieuwkoopse plassen opgaat is er naast sluisgeld een doorvaar vergunning voor behoud van de natuur, dat een paar euro kost.

**Bij bruggen moet je soms goed bukken! en wachten tot alle andere boten weg zijn zodat er geen golven zijn! anders gevaarlijk ivm botsen tegen brug.

**Met de kap omhoog kun je niet onder alle bruggen door.

 

~Harmelen (overleg de beschikbaarheid!)

 Adres: Haanwijk 4 in Harmelen

Haanwijk nabij sluis

Naast het sluisje en natuurgebied De Kievit.

———————–

Om onze sloepen te bekijken, Klik hier.