Vaargebied

Om onze sloepen te bekijken, Klik hier.

Verhuur locaties:

~ Woerden

  Adres: Aan de kade tegen over Singel 64 ,

sloep daan krant

Van hier uit kun je verschillende kanten op, zie de vaar suggesties onder aan deze pagina.

~Harmelen

 Adres: Haanwijk 4 in Harmelen

Haanwijk nabij sluis

Naast het sluisje en natuurgebied De Kievit.

.

Dit is het begin en eindpunt. Je kunt zelf kiezen welke kant je op wilt.

In een halve dag kun je alle kanten op.

 Oudewater is vanuit Woerden ruim 2 uur varen.

Montfoort en Harmelen ( tot de sluis) is  1,5 uur varen  vanuit Woerden;

Op de helft van de tijd, keer je gewoon weer om, zodat je alles eens van de andere kant kan gaan bekijken! 

Als je er een hele dag op uitgaat (8 uren) dan kun je ook nog kiezen uit verschillende ‘rondjes’ .

 

Belangrijk!

**Voor de bediening van de sluizen wordt een paar euro gevraagd door de sluiswachter.
**Er moet rekening gehouden worden met de sluis en brug openingstijden, sommige sluizen worden na    17.00 uur of 18.00 uur niet meer bediend! informeer even voor de openingstijden.(de spoorbrug bij Nieuwerbrug/Haastrecht vaak tot 4 uur)

**Ook tussen de middag wordt er pauze gehouden door sluiswachters, zorg dat je voor die tijd aanwezig bent anders moet je misschien een tijdje wachten…

** Als je van uit Woerden de Nieuwkoopse plassen opgaat is er naast sluisgeld een doorvaar vergunning voor behoudt van de natuur, dat een paar euro kost.

**Bij bruggen moet je soms goed bukken! en wachten tot alle andere boten weg zijn zodat er geen golven zijn! anders gevaarlijk ivm botsen tegen brug

**Met de kap omhoog kun je niet onder alle bruggen door,

 

 

Suggesties vanuit Woerden:

Wij hebben enkele vaarroutes in kaart gebracht waarvan wij denken dat je ze prachtig zult vinden. Per route is er een korte beschrijving en de tijd die het kost om dit stuk te varen .

 

 

Rondje Woerden-Linschoten-Oudewater-Montfoort-Linschoten-Woerden

map1

Route 1 is een mooie  route voor een hele dag. Het is 6 uur varen dus tijdens de route is er dus nog de tijd en de mogelijkheid om onderweg ergens af te meren. Bijvoorbeeld om te picknicken of even in Montfoort, Linschoten of Oudewater te vertoeven.(ijsje bij Daans droomijs in Montfoort of bij Roberto in Oudewater.

De sluis in Oudewater is nu zelf bediening, dus geen wachttijden meer!

– In Linschoten vaar je langs het terras van het Wapen van Linschoten, het is een aanrader om hier te stoppen en lekker wat te nemen op t terras.
– Vlak voor Oudewater is De Theetuin, waar u kunt genieten van een groot assortiment aan thee soorten *informeer wel eerst of het open is!

 

Vaarroute naar Harmelen

map2

Route Harmelen is een mooie route die ongeveer 1,5 tot 2 uur duurt.
In Harmelen kan er eventueel even aangemeerd worden bij de sluis. Op 10 minuten wandel afstand van de sluis over de Hollandse kade kom je bij natuurgebied “de Kievit” waar oude dagloners huisjes staan, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan! De tuin, kruidentuin en de oude boomgaard zijn vrij toegankelijk. Voor meer info wat daar mogelijk is zie De Kievit bij “arrangementen”

*ook is er sinds kort net voor de spoorbrug “Terras aan het water” in een boomgaardje! Daar kun je wat drinken en bv een ijsje kopen.(ruim 1 uur varen)

 

Vaarroute Nieuwkoopseplassen

xxx

 

 

Bijna 8 uur varen is het hele rondje, naar De Plassen toe is het  2 uur varen, dan ben je bij de sluis van Woerdense verlaat.

Tip daar is “Strand Zomer”!, Hier kun je aanleggen en een lekker bakkie doen op het terras, kinderen kunnen lekker spelen op het strand.

Vaarroute over Hekendorp

map3

Rondje Woerden–Hekendorp -Oudewater -Linschoten – Woerden via de Dubbele Wiericke deze route is zeker 8 uren varen,  (richting Nieurwerbrug en dan links onder de bediende spoorbrug door (maar tot 4 of  5 uur open!).  dus houdt hier rekening mee met de planning van je tocht.