Algemene voorwaarden

 

Algemene voorwaarden en reglementen De Scheepsjongens

  • Huurder:

    * Bij aanvang van de vaartocht noteren wij de gegevens van het geldig identiteit bewijs van de huurder.* De huurder moet minimaal 24 jaar zijn.

     * Degene die stuurt mag geen alcohol drinken en overmatig alcohol en dronken gasten in de sloep niet toegestaan; Er wordt gecontroleerd.

 * De sloep wordt op de afgesproken tijd opgehaald en weer terug gebracht. Later zijn we niet altijd meer aanwezig!

  Wordt de sloep aan het eind van de verhuurperiode te laat teruggebracht en er is geen volgend dagdeel  verhuurd, zijn de extra kosten € 20,- per  half uur.  Was de sloep wel verhuurd aansluitend dagdeel,  dan worden de gehele kosten daarvan van de borg betaald.

  ~Langer varen kan soms maar dit in overleg, liefst van tevoren  

* De toegestane maximum snelheid is 6 km/uur en dat is echt heel rustig, (wandelsnelheid).

~ Het is ook belangrijk je daar aan te houden om beschadiging aan de natuur, de oevers, andere boten én een boete te voorkomen.

~  We hebben voor elke boot een GPS tracking/volg systeem.

Aandachtspunten

* De huurder moet er voor zorg dragen dat er géén afval in de natuur terecht komt. ~Afval zelf mee naar huis nemen.

* De sloep aub netjes achter laten: Een doekje en stoffer en blik beschikbaar bij terugkomst. Wij willen het voor je doen,  dat wordt verrekend met de borg;

Reserveren

Zo gauw we je aanvraag hebben beantwoord en de reservering hebben bevestigd is de reservering pas gemaakt! ( om misverstanden te voorkomen ). We sturen iedereen een email terug namelijk dus ,,,

Geen mail terug ontvangen? kijk even in de spambox, of bij “alle berichten” soms komt je reservering daar terecht.) of stuur een bericht via mail, sms of app. 

We rekenen geen reserverings/ annulerings kosten indien er teminste 3 dagen van te voren,  in overleg de vaartocht afgezegd wordt.

Als we je reservering ingepland hebben, leggen we de sloep voor je klaar en en wanneer je niet komt opdagen…betaal  je het hele huurbedrag !  Dus gereserveerd? Kijk onze mail terug goed na!

Als je gereserveerd hebt en het weer blijkt slecht  kun je kosteloos anuleren  maar wel in even in overleg!

 

 * Hond liever niet … (maar in overleg evt mogelijk, kosten:€ 10,-  extra en de hond mag niet op de kussens maar op een eigen kleed )  ….en zelf  de boot schoonmaken . 

 * Vaarkaarten waaien makkelijk weg, pas op evt. onder de kussens leggen bv. ( weg is € 5 ,- van de borg)

    Een paraplu is gratis te leen (weg is € 12,50), Zwemvesten zijn ook gratis te leen (weg is € 35,-) (stootwil of afzetstok weg kost €30,-)

* De kappen zijn netjes naar beneden gevouwen,  graag zo houden;  Alleen bij regen evt wel te gebruiken, De kap moet altijd binnenboord opgevouwen zijn (ivm beschadigen)   

( met zon is het net zo warm onder de kap,  je hebt weinig zicht,  sommige bruggen kan je zo niet onderdoor, dus  beter zo te laten )

* Touwen binnenboord! anders komen ze in de schroef terecht en draait meteen de motor stuk.

Als de sloep iets anders zoals planten in de schroef heeft, en niet goed vaart, dan kun je de sloep even in z’n achteruit zetten, meestal draait het weer los, Anders ons bellen om te voorkomen dat de motor in de soep draait!

* Als jullie door een sluis of brug varen  moet er goed rekening gehouden worden met de openingstijden:   ~sluizen en bruggen worden soms op vaste tijden geopend, let goed op de laatste doorvaar mogelijkheid, en dat je de goede route vaart.

(Er wordt  bij sluizen en bruggen vaak een paar euro tol gevraagd en bij de Nieuwkoopse plassen een bijdrage voor natuurbeheer.)

 Als er wat is kun je ons altijd bellen,  tel 06 81847272 / bgg. 0622488500

We onderhouden de sloepen goed en het gebeurd niet vaak maar een technische storing of pech kán voorkomen, dat is overmacht. We proberen het dan uiteraard zo goed mogelijk op te lossen, we vragen dan ook jullie begrip hiervoor.

Schade:

Als er rustig gevaren wordt en goed opgepast wordt in de buurt van kades, sluizen en bruggen kun je schade meestal voorkomen. Remmen is hendel achteruit…Met de afzetstok die in elke sloep ligt kun je schades evt. helpen voorkomen; In sluizen de sloep niet vastbinden;

* Bij aanvang wordt € 150,- borg en €10,- schoonmaakborg extra betaald, dat alleen als de sloep onbeschadigd en netjes gebleven is, terug ontvangen wordt.
~De kosten van een kleine beschadiging aan de sloep of aan kussens of kap worden van de borg ingehouden.
* Als de sloep in huurperiode ergens tegenaan gekomen is of andere bijzonderheden of schade moet dit ALTIJD  gemeld worden !* De sloep wordt in de zelfde staat terug gebracht als dat deze bij aanvang was.
~Eventuele schade aan de sloep, kussenset, kap of aan derden wordt verhaald op de huurder.

* De Scheepsjongens zijn niet aansprakelijk voor geleden schade van de huurder;  het zij persoonlijk letsel of materiële schade, opgelopen in de verhuurperiode. Check bij je eigen verzekering of dit goed geregeld is.

 * Nader kanten heel voorzichtig en zorg daarom dat bij aanmeren altijd de stootwillen tussen wal en t schip hangen ! gebruik evt de afzet stok.

* Pas op met roken in de boot (ivm brandgaatjes), en scherpe voorwerpen in en aan kleding.
~Zonnebrand crème maakt akelige vlekken op de kussens die er niet meer uit gaan, dus pas op! 
 een bijdrage voor  krassen en of het reinigen/maken van een kussen of de kap wordt dan verrekend met de borg.

 Wij wensen jullie veel plezier!

Als jullie suggesties of opmerkingen hebben, vertel het ons..  

Als jullie het leuk vonden ..vertel het voort!

Maak reclame, dat vinden wij leuk!  Dan maak je ook nog kans op een vaartocht-cadeaubon twv €100,-

De gelukkigen krijgen vanzelf persoonlijk bericht.

Met vriendelijke groet, Sloepenverhuur De Scheepsjongens