Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden en reglementen De Scheepsjongens

Huurder:

 * Bij aanvang van de vaartocht noteren wij de gegevens van het geldig identiteit bewijs van de huurder.* De huurder moet minimaal 24 jaar zijn.

 * Degene die stuurt mag geen alcohol drinken en overmatig alcohol en dronken gasten in de sloep niet toegestaan; Er wordt gecontroleerd.

* De sloep wordt op de afgesproken tijd opgehaald en weer terug gebracht. ivm evt. volgend verhuur en Later zijn we niet altijd meer aanwezig;

~ Wordt de sloep aan het eind van de verhuurperiode te laat teruggebracht dan zijn de extra kosten € 20,- per half uur.

~Langer varen kan soms maar dit in overleg, liefst van tevoren .

* De toegestane maximum snelheid is 6 km/uur en dat is echt heel rustig, (wandelsnelheid).

~ Het is ook belangrijk je daar aan te houden om beschadiging aan de natuur, de oevers, andere boten én een boete te voorkomen.

~We hebben voor elke boot een GPS tracking/volg systeem.

Aandachtspunten:

* De huurder moet er voor zorg dragen dat er géén afval in de natuur terecht komt.  ~Afval zelf mee naar huis nemen.

* De sloep aub netjes achter laten: Een doekje en stoffer en blik  en een doekje beschikbaar bij terugkomst.  Wij willen het voor je doen,  dan wordt € 10,- verrekend. met de borg;

 * Hond liever niet …maar in overleg evt mogelijk, kosten: € 10,- extra en de hond mag niet op de kussens maar op een eigen kleed ….en ook zelf de boot schoonmaken

  * Vaarkaarten waaien makkelijk weg, pas op evt. onder de kussens leggen bv. (  weg is € 5 ,- )

  *  Een paraplu is gratis te leen (weg is € 12,50),

  * Zwemvesten zijn ook gratis te leen (weg is € 35,-) (stootwil of afzetstok weg kost €30,-)

* De kappen zijn netjes naar beneden gevouwen,  graag zo houden * *  Alleen bij regen evt wel te gebruiken, De kap moet altijd binnenboord opgevouwen zijn (ivm beschadigen)

* *met zon is het net zo warm onder de kap,  je hebt weinig zicht,  sommige bruggen kan je zo niet onderdoor, dus beter zo te laten

* Touwen binnenboord! anders komen ze in de schroef terecht en draait meteen de motor stuk.

* Als de sloep iets in de schroef heeft, en niet goed vaart, dan kun je de sloep even in z’n achteruit zetten, meestal draait het weer los, Anders  motor uitzetten en ons bellen om te voorkomen dat de motor in de soep draait!

* Als jullie door een sluis of brug varen moet er goed rekening gehouden worden met de openingstijden:   ~sluizen en bruggen worden soms op vaste tijden geopend, let goed op de laatste doorvaar mogelijkheid, en dat je de goede route vaart.

~Er wordt  bij sluizen en bruggen vaak een paar euro tol gevraagd en bij de Nieuwkoopse plassen een bijdrage voor natuurbeheer.

We onderhouden de sloepen goed en het gebeurd niet vaak maar een technische storing of pech kán voorkomen, dat is overmacht. We proberen het dan uiteraard zo goed mogelijk op te lossen, we vragen dan ook jullie begrip hiervoor.

Schade:

Als er rustig gevaren wordt en goed opgepast wordt in de buurt van kades, sluizen en bruggen kun je schade meestal voorkomen. Remmen is hendel achteruit...Met de afzetstok die in elke sloep ligt kun je schades evt. helpen voorkomen; In sluizen de sloep niet vastbinden; Niet samen met een andere boot onder een brug ivm golfslag.

* Bij aanvang wordt € 150,- borg en €10,- schoonmaakborg extra betaald, dat alleen als de sloep onbeschadigd en netjes gebleven is, terug ontvangen wordt.

~De kosten van een kleine beschadiging aan de sloep of aan kussens of kap worden van de borg ingehouden.* Als de sloep in huurperiode ergens tegenaan gekomen is of andere bijzonderheden of schade moet dit ALTIJD  gemeld worden !* De sloep wordt in de zelfde staat terug gebracht als dat deze bij aanvang was.

~Eventuele schade aan de sloep, kussenset, kap of aan derden wordt verhaald op de huurder.

* De Scheepsjongens zijn niet aansprakelijk voor geleden schade van de huurder;  het zij persoonlijk letsel of materiële schade, opgelopen in de verhuurperiode. Check  evt. bij je eigen verzekering of  je dit goed geregeld hebt.

 * Nader kanten heel voorzichtig en zorg daarom dat bij aanmeren altijd de stootwillen tussen wal en t schip hangen ! gebruik  de  haakstok

* Pas op met roken in de boot (ivm brandgaatjes) en scherpe voorwerpen in en aan kleding.

~Zonnebrand crème maakt akelige vlekken op de kussens die er niet meer uit gaan, dus pas op!  en ga op een handdoek zitten.

Een bijdrage voor krassen en of het reinigen/maken van een kussen of de kap wordt dan verrekend met de borg.

  Als er wat is kun je ons altijd bellen,  tel 06 81847272 / bgg. 0622488500                                                                       

                                                                                                            Wij wensen jullie veel plezier!

Als jullie suggesties of opmerkingen hebben, vertel het ons..

Als jullie het leuk vonden ..vertel het voort!

Maak reclame, dat vinden wij leuk!  Dan maak je ook nog kans op een vaartocht-cadeaubon twv €100,-

De gelukkigen krijgen vanzelf persoonlijk bericht.

Met vriendelijke groet, Sloepenverhuur De Scheepsjongens